1 Kasım 2013 Cuma

Antep fıstıklı çikolata..tabiki tarifi ile birlikte

Sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz çikolatalar..

Sütlü veya bitter kuvertur çikolatayı benmari usulü eritiyoruz-allta kolay eritme yöntemiyle ilgili foto ekledim-,bi parça çikolatayı temperleme için ayırıyoruz.Bu işlem(eğer adını yanlış yazmadıysam :) ) erittigimiz çikolatayı bir kaba alıp üzerine ayırdığımız katı durumdaki çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolatayı yavaşça oda sıcaklığına getirmek,parlak ve pürüzsüz bir çikolata hazırlamak için yapılıyor.Bu arada hazır ayıklanmış olarak da büyük marketlerde bulabileceğiniz antep fıstıklarını çikolatanın karıştırma işlemi bittikten sonra içine ekleyerek bir kez daha karıştırıyoruz.Bir kaşık yardımıyla isterseniz direk yağlı kağıt üzerine isterseniz de buradaki gibi minik kek kağıtlarına dökerek sertleşmesini bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..


İşte bu da benim işimi kolaylaştıran benmari yöntemi :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder