31 Ekim 2013 Perşembe

Kakaolu Çatlak Kurabiye..tarifi ile birlikte


Malzemeler
1 çay bardağı kakao
2,5 su bardağı toz badem
2,5 su bardağı pudra şekeri
2 orta boy yumurta beyazı
bulamak için 1/2 su bardağı pudra şekeri

Derince bir kaba kuru malzemeleri sırasıyla koyun ve karıştırın,ardından yumurta beyazlarını ekleyin ve karışım toparlanıp hamur halini alınca kabın ağızını kapatıp buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
Daha sonra buzdolabından hamuru çıkarın ve biraz bekledikten sonra hamurdan parçalar koparın ve yuvarlayın,parçalar çok büyük olmasın,bu parçaları pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ufak aralıklarla dizin.Önceden ısıtılmış 170 derecelik turbo fırında 10-15 dk çatlayana kadar pişirin.
Çıkınca soğumasını bekleyin öyle tepsiden alın.
Afiyet Olsun 
..

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder